Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد جعفر ناظم السادات شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پدیده های زیان بخش جوی انواع گوناگونی شامل توفان، سیل، برف، خشکسالی،شن روان و سونامی دارند و پایانی برای این نوع رخدادها و چگونگی آن نیست.

وی تنها راه کاهش این خطرات را ایجاد آمادگی بهتر و ایجاد زیرساخت نیرومندتر دانست و گفت: ممکن است که پدیده ای جوی ۱۰۰ سال رخ ندهد اما بعد این مدت بروز کند و آنچنان  شدت داشته باشد که تمام سرمایه گذاری های قرن را به طور گسترده تحت تاثیر قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز ادامه داد: راه کاهش این نوع خطرات تقویت زیرساخت‌ها است و یکی از مهمترین این زیرساختها تقویت تجهیزات پیش بینی هواشناسی است.

وی پیش بینی را علمی که با احتمال روبه رو است دانست و اضافه کرد: چندین سال است که دانشگاه شیراز برای پیشبرد و تامین تجهیزات پیش بینی هواشناسی در سطح کشور تلاش کرده اما تاکنون موفق به جذب اعتبارات در این حوزه نشده است زیرا اغلب مسئولین بر این باورند که پیش بینی نیاز نیست و پیشرفت آن اولویتی ندارد زیرا سازمان های بین المللی اطلاعات مورد نیاز را مجانی در اختیار ما می گذارند.

ناظم السادات با بیان اینکه برای کشوری که هیچ سرمایه گذاری در این زمینه نمی کند نباید انتظاری بیش از این داشت،گفت:هواشناسی کشاورزی رشته دانشگاهی است که اکنون فارغ التحصیلان این رشته در دانشگاه شیراز با مشکل استخدام روبه رو هستند و به همین دلیل مسئولان دانشگاه نیز انگیزه ای برای توسعه رشته های مرتبط با هواشناسی از خود نشان نمی‌دهد.

وی در ادامه به راه حل هایی برای کاهش خسارات رخدادهای جوی اشاره کرد و گفت: بیابان زدایی  و افزایش سطح پوشش گیاهی جنگلی و مرتعی ازجمله مهمترین عامل دیگر برای جلوگیری و کاهش خطرات این بخش است و در منطقه جنوب کشور نیز پاسداری از محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان می تواند از مخاطرات اینچنینی بکاهد و اگر به این موارد توجه نشود هرازگاهی این پدیده های زیان بار رخ داده و چه بسا از رخداد شب گذشته در شیراز نیز در آینده با شدت بیشتری رخ دهد.

وابستگی پیش بینی هواشناسی به خارج

رییس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز عنوان کرد: در خصوص پیش بینی هواشناسی سرمایه گذاری چندانی در سطح استان فارس و کشور نشده و پیش بینی‌های کنونی هم اغلب اطلاعاتی است که سازمان های جهانی فراهم کرده‌اند.

وی بیان کرد: پژوهشگران ایرانی مطالعات علمی زیادی در زمینه هواشناسی تولید می کنند که تنها در کشورهای دیگر به فناوری تبدیل می شود چون در ایران پشتیبانی لازم از این نوع مطالعات انجام نمی شود.

ناظم السادات با بیان اینکه در صورتی که درختکاری و توسعه جنگل‌ها مدنظر دولت‌های مختلف قرار دارد و انجام می‌شود اما تصاویر ماهواره‌ای نشانگر کاهش پیوسته سطح جنگلی کشور و به ویژه در نزدیکی شهرها و کلانشهرهای کشور و همچنین شیراز است،گفت: یکی از راه های تولید شغل پایداردر کشور که هیچ پایانی نیز ندارد توسعه جنگل ها و مراتع با کمک مراکز علمی است که می توان سطح مراتع و جنگل‌ها را با سرمایه گذاری اندک پیوسته افزایش داد ولی شوربختانه این کار اکنون انجام نمی شود بنابر این بیم بروز طوفان های گرد و غبار و شن همیشه می رود.

وی اظهار داشت: یکی از بزرگترین مشکلات خاورمیانه جنگ است و تا این روند ادامه داشته باشد زیرساخت های زندگی در این منطقه با تهدیدهای فراوانی روبه رو است.

رییس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز گفت: بهترین کاری که در سطح کلان و ملی می توان انجام داد تغییر نگرش از کارهای سیاسی به ساخت محیط زیست ایران است و کاش در این برهه انتخابات پیش رو کاندیدهای انتخاباتی به جای طرح موضوعات سیاسی بیشتر درباره محیط زیست ایران و چگونگی حفظ دریاچه ها ،دریاها، شیلات و بیابان زدائی صحبت و این موارد مهم را در اولویت برنامه ریزی های خود قرار می دادند.

وی با بیان اینکه اگر این اقدامات انجام نشود سرمایه گذاری های کشور یکی پس از دیگری در طی رخدادهای جوی ،اقلیمی و یا زلزله با شکست روبه رو و نابود خواهد شد.

ناظم السادات بیان کرد: موضوع خطرناک دیگری که باید به آن توجه کرد گسترش بی رویه کلانشهرها به بهای نابودی روستاها و شهرستان‌های کوچک است که بسیار پر گزند و برای کشور مشکل ساز خواهد بود.

وی ادامه داد: سرمایه گذاری های دولت و انتقال آب بین حوزه ای برای کلانشهرها و رهاسازی روستاها با سیاست های پدافند غیرعامل در تضاد است و اگر این روند همچنان ادامه یابد مشکلات زیادی ازجمله بحران کم آبی در شهرها و روستاها ایجاد خواهد شد و این مهم نباید هرگز کوچک شمرده شود.

عصر جمعه ۲۲ اسفندماه ۹۹ وزش باد شدید و توفان همراه با بارندگی ه بسیاری از تاسیسات شهری و منازل و خودروهای مردم آسیب وارد کرد.

برچسب‌ها تغییرات اقلیمی طوفان دانشگاه شیراز شیراز سازمان هواشناسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تغییرات اقلیمی طوفان دانشگاه شیراز تغییرات اقلیمی طوفان دانشگاه شیراز شیراز سازمان هواشناسی اخبار کنکور پیش بینی هواشناسی دانشگاه شیراز سرمایه گذاری ناظم السادات روبه رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۹۸۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات ۴۱۲ نقطه حادثه خیز پرتصادف مرتفع شد/ پیش‌بینی ۴ میلیون زائر برای اربعین امسال

سردار هادی هادیانفر معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در برنامه صف اول حاضر شد و به سوالاتی پاسخ داد.

هادیانفر گفت: در ۵ مولفه‌ای که برای سوانح وجود دارد، هر کدام نقش خود را دارند، اما گزارشات سازمان بهداشت جهانی بر روی عامل انسانی بیشتر تاکید می‌کند. در بعضی از گزارشات ۵۴ درصد و در برخی مطالعات ۹۲ درصد عامل انسانی را عامل جلوگیری از وقوع حوادث می‌دانند.

او افزود: آنچه که در قانون ما وجود دارد، ۳۲ دستگاه در حوزه پیشگیری و کاهش سوانح نقش دارند. آنچه که می‌تواند در رأس آنها این کار را مدیریت کند، شورای عالی مدیریت حمل و نقل است که از دستگاه‌ها وظایفشان را مطالبه کند. در برنامه ششم کاهش ۳۶ درصدی تصادفات را تدوین کردند. در برنامه هفتم کاهش ۵۰ درصدی در طول برنامه تدوین شده و دولت مکلف است در ۶ ماهه اول برنامه، کاهش ده درصدی را تدوین کند.

هادیانفر ادامه داد: فرهنگ سازی نیز در این زمینه مهم است. به عنوان مثال طرح همیار پلیس که در گذشته اجرا شد، بر اساس مطالعات ۱۸ درصد در کاهش سوانح اثر گذاشت. نهادینه شدن کمربند ایمنی و موارد ایمنی دیگر در نتیجه همین پویش است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در نقاط شهری و برون شهری ۵۲۰۰ نقطه حادثه خیر در کشور داریم، گفت: ۳۲۰۰ مورد از این تعداد مربوط به جاده‌های کشور، ۵۳۰ هزار کیلومتر طول راه‌های کشور و ۲۹۰ هزار کیلومتر راه‌های اصلی است. میزان تردد نیز به ۴۰ میلیون وسیله می‌رسد و رابطه تردد و تصادف نیز متقابل است.

او افزود: ۸۸۷ نقطه پرتصادف از بین کل نقاط حادثه خیز پرتصادف شناسایی شدند و تاکنون ۴۱۲ مورد آنها تاکنون مرتفع شده و ۴۷۵ مورد آن باقی مانده که از اولویت‌های امسال ما است. یکی از عواملی که در دهه ۸۰ باعث شد میزان تصادفات و مرگ‌های ناشی از سوانح کاهش پیدا کند، واردات خودرو‌های باکیفیت بود که باعث شد خودروسازان داخلی هم به سمت افزایش کیفیت بروند.

این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی درخصوص عدم تحقق پیش‌بینی‌های برنامه ششم در توسعه ترانزیت گفت: در دولت‌های گذشته به این بخش خیلی توجه نشد. کشور‌هایی که مسیر اصلی آنها کشور ما بود، اکنون از مسیر‌های جایگزین استفاده می‌کنند. در حال حاضر به آن پیش‌بینی پذیری که برای گیرنده خدمات مورد نیاز است نرسیدیم و حتما باید این اتفاق میسر شود تا صاحب بار با این اطمینان و تخمین هزینه از مسیر کشور ما عبور کند.

او در خصوص تدابیر برای جابه‌جایی‌های مربوط به راهپیمایی اربعین گفت: یکی از مهمترین مسائل ما ناترازی ناوگان نسبت به زائرینی است که در اربعین داریم. پیش‌بینی می‌کنیم امسال به مرز ۴ میلیون زائر برسیم. از این تعداد بخش زیادی از خودروی شخصی و برخی از ناوگان عمومی استفاده می‌کنند. یکی از مواردی که از طرف عراقی نیز خواسته شد این بود که خودرو‌های ما بتوانند با تمهیداتی که در نظر گرفته شده وارد خاک عراق شوند. همچنین ۱۵۰ میلیون یورو به واردات خودرو اختصاص داده شد که ۲ هزار دستگاه زیر ۵ سال کارکرد را وارد کشور کنند که امیدواریم به اربعین برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد
  • علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟
  • مشکلات ۴۱۲ نقطه حادثه خیز پرتصادف مرتفع شد/ پیش‌بینی ۴ میلیون زائر برای اربعین امسال
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • دیدنی های امروز؛ توفان اعتراضات دانشجویی حامیان فلسطین از آمریکا تا اروپا
  • پیش بینی هواشناسی کشور 8 و 9 اردیبهشت 1403 / ورود سامانه بارشی جدید
  • هواشناسی؛ سامانه بارشی از سه‌شنبه وارد کشور می شود
  • تداوم بارندگی در نیمه شرقی و ورود سامانه بارشی جدید از غرب کشور