Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز - ایرنا - رئیس مرکز پژوهش های جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز از مردم خواست تا به شایعات مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر بارش های سودانی و شایعات مشابه توجه نکنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، طی روزهای گذشته نوشته هایی توسط برخی کاربران فضای مجازی دست به دست می شود مبنی بر اینکه از روز یکشنبه با ورود سیستم سودانی بارش های جنوب آغاز می شود و این بارش ها استان های بوشهر، فارس، خوزستان،غرب و جنوب غرب کرمان و بیشتر نقاط هرمزگان را در بر می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گفته شده به علت بارش های سنگین و دم اسبی احتمال خسارت وسیلاب شدید وجود دارد و هم چنین احتمال احیای سه دریاچه بختگان، پریشان و کافتر استان فارس بعد از 10 روز آینده وجود دارد و این بزرگترین ناهنجاری بارشی دهه اخیر جنوب کشور بشمار می رود.
دکتر سید محمد جعفر ناظم السادات رئیس مرکز پژوهش های جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز، شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه من این حرف ها را باور ندارم گفت: متاسفانه چون توجهی به دیدگاههای اصیل در پیش بینی های هواشناسی نمی شود بازار این شایعات گرم می شود.
وی اضافه کرد : پیش بینی های علمی هوا و اقلیم شناسی نقش بنیادینی در کاهش زیان های ناشی از پدیده هایی مانند خشکسالی، سیل، طوفان، سرمازدگی، تگرک و امواج گرمایی دارد و باید در برنامه ریزی های کوتاه مدت و بلند مدت هر کشور به کار بسته شود.
رئیس مرکز پژوهش های جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز اضافه کرد:بخش های گوناگون تولیدی و خدماتی کشور نیازمند پیش بینی های علمی و با اصالت از هوا و اقلیم شناسی هستند؛ چشمداشت مردم از پیش بینی برای گروه های گوناگون اجتماعی و برای کسانی که در جاهای گوناگون یک کشور زندگی می کنند یکسان نیست.
استاد دانشگاه شیراز برخی از چشمداشت های ناهمسان از پیش بینی در گروه های مختلف اجتماعی و اقتصادی را بیان کرد و گفت: هر گروه از مردم و بخش های دولتی نیازمند یک گونه از پیش بینی ویژه هواشناسی و اقلیمی هستند. پیش بینی های مورد نیاز در خدمات سلامت مانند پیش بینی گرد و خاک، آلودگی هوا، انتقال بیماری ها دارای اهمیت ویژه ای است که می تواند با پیش بینی مورد نیاز دیگر بخش های اقتصادی جامعه تا اندازه ای ناهمسان باشد.
وی اضافه کرد: پیش بینی های کاربردی برای کشاورزان دارای آب، کشاورزان دیم کار و بدون آب، دامپروران، سبزی کاران و دارندگان گلخانه می تواند تا اندازه فراوانی تفاوت داشته باشد. نیاز مدیران سدها و منابع آب، مدیران صنعت بیمه، مدیریت پروژه های باروری ابرها و مدیریت سیل و خشکسالی به پیش بینی های هواشناسی و اقلیم شناسی یکسان نیست.از این رو در پیش بینی ها باید نیازهای مختلف را در نظر گرفت.
ناظم السادات اظهار داشت : بسیاری از مردم می پرسند آیا امسال یا این فصل پر بارش است یا کم بارش. این پرسش کنندگان آگاهی چندانی از جایگاه پراکنش مکانی بارش ندارند. برای پاسخگویی به این گونه از پرسش ها باید پرسید که شما در کدام شهرستان و شهر زندگی می کنید. چه بسا میزان بارش در شمال و جنوب یا شرق و غرب یک استان ناهمسانی های فراوانی داشته باشد. این ناهمسانی ها گویای آن است که دادن پاسخ درست به پرسش کنندگان کار بسیار دشواری است.
وی افزود: به این آسانی نمی توان گفت که در فلان بخش از یک استان یا شهرستان بزرگ، با کمبود بارش و در بخش دیگر آن با افزایش بارش روبرو هستیم. باید پژوهندگان و کارشناسان فراوانی را به خدمت گرفت که بتوان پاسخ درستی را به پرسش کنندگان داد.
رئیس مرکز پژوهش های جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز گفت: در بسیاری از استانهای ایران پیش بینی های بارش و دما در شهرستان های مختلف یکسان نیست و هر کدام نیازمند یک پیش بینی هستند. گاهی در یک گوشه از استان خشکسالی چیره است و در بخش دیگر و یا استان های همجوار وضعیت بارش مناسب است.
ناظم السادات افزود: بارش و خشکسالی در مقیاس های گوناگون زمانی و مکانی دارای یک حالت الاکلنگی است. یعنی یک جایی که بارش یا دمای هوا خوب است، در کنارش جایی پیدا م یشود که بارش و دما توان فرسا می شود.
6113 /1876

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جغرافيا پيش بيني آب و هوا اقليم و آب اقليم شناسي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۵۰۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود سامانه بارشی به جو استان

علی محمد زورآوند مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه با اشاره به سامانه ناپایداری که از فردا (دوشنبه) وارد جو استان می‌شود، گفت : این موج ناپایدار تا روز جمعه (۱۴ اردیبهشت) جو استان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث بارندگی، وزش باد، رعد و برق و احتمالا رگبار تگرگ خواهد شد.

وی با بیان اینکه این موج ناپایدار طی فردا و پس‌فردا بارش چندان زیادی برای استان به همراه ندارد، پیک بارش‌ها را مربوط به بعدازظهر سه‌شنبه تا روز جمعه دانست که در نوار مرزی استان و منطقه اورامانات نمود بیشتری دارد.

مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه گفت: چنانچه این سامانه بارشی تضعیف نشود، بارش‌های بسیار خوبی برای استان و همچنین شهر کرمانشاه به همراه خواهد داشت.

زورآوند درباره احتمال آبگرفتگی معابر، رواناب، سیلاب محلی و بالا آمدن آب رودخانه‌ها به دلیل بارش‌های حاصل از این موج هشدار داد.

وی خاطرنشان کرد: این سامانه به تدریج از روز سه‌شنبه (یازدهم اردیبهشت) باعث کاهش دمای هوای روزانه می‌شود که این کاهش محسوس و حدود هشت درجه سانتی‌گراد است، اما باعث بروز مشکل و یا خسارتی نخواهد شد.

مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه از صدور هشدار هواشناسی حداقل در سطح نارنجی برای این سامانه بارشی خبر داد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • ورود سامانه بارشی به جو استان
  • تداوم بارش‌های مطلوب در اصفهان تا هفته اول خرداد
  • پیش‌بینی بارش رگبار پراکنده باران در آذربایجان‌ شرقی
  • علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • پیش بینی کاهش دما در خراسان رضوی/آسمان ابری خواهد بود
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • پیش بینی هواشناسی
  • پیش بینی بارش‌های رگباری در سطح شهرستان بردسکن تا پایان هفته